Blog

Op weg naar meer wijsheid

Blog: Wijsheid in Uitvoering

In 2019 realiseerde ik me dat, als ik dat jaar de sprong niet durfde te wagen naar het zzp’erschap, ik het nooit meer zou durven. In een vlaag van (voor mij) groot lef maakte ik een afspraak met de twee directeuren van het bedrijf waar ik toen partner was, en vertelde ze hakkelend en met een rood hoofd wat ik wilde. De mannen reageerden super: gepast verdrietig met een snuifje teleurgesteld, maar vooral met een enorme berg liefde en gunfactor.

Horde 1 was genomen.

Horde 2: een goede naam voor mijn onderneming. Wie of wat wilde ik zijn als ondernemer? Ik vroeg eens rond bij mensen die er volgens mij kijk op hadden. Had ik niet moeten doen. In plaats van inspiratie verlamden alle meningen me. En koos ik, omdat ik graag verder wilde, uiteindelijk voor Maud Jonkhout Advies & Leiderschap. Lekker neutraal, met veel ruimte om er van alles onder te kunnen zetten.

En de naam past na ruim twee jaar nog steeds best heel goed!

Maar, zo voel ik al een poosje, er moet hoognodig iets bij. Wat meer uitgesproken, dichter bij mijn passies. En zoals dat dan blijkbaar werkt, als je jezelf dwingt er niet zo hard over na te denken maar af te wachten (zeer tot ongenoegen van mijn brein), is ie daar opeens. De naam die helemaal de lading dekt. Voor iedereen die m hoort of leest iets anders betekent. Praktisch, nuchter, met een berg wijsheid uit allerlei (vooral oude spirituele) bronnen.

Wijsheid in uitvoering.

Onder deze vlag sla ik een brug tussen de dagelijkse praktijk, zowel de werkvloer als het privéleven, en wat ik noem ‘nuchtere spiritualiteit’. En wat dat dan precies is, ontvouwt zich de aankomende tijd steeds meer. Ik kan niet wachten om deze reis te maken, als het kan graag met heel veel van jullie.